News

Kabinet geeft geen groen licht voor NK Marathon Natuurijs

Het NK Marathon Natuurijs gaat niet door. De KNSB, die samen met House of Sports de afgelopen dagen met man en macht heeft gewerkt aan de voorbereidingen voor zo’n NK, heeft vanavond bericht gekregen dat het kabinet geen goedkeuring geeft voor deze wedstrijd.

Bron en hele artikel: nos.nl

De verslagenheid en teleurstelling zijn oorverdovend… hiermee gaat er definitief een streep door ons seizoen.

We willen langs deze weg het hele team en alle sponsoren ontzettend bedanken voor het geloof in de sport en alle inspanningen die zij hebben gedaan om de marathon hoe dan ook mogelijk te maken. Hopelijk kan op termijn deze ongelooflijke deceptie omgezet worden naar een enorme wilskracht om alle verloren tijd volgend jaar dubbel en dwars in te halen, immers de comeback is always greater than the setback.

Stay safe, stay strong!

Het bestuur

Bart de Vries kiest voor baan en stopt

 
Bart de Vries is de volgende in een rij van prominente marathonschaatsers die na het nooit verreden seizoen 2020-2021 zijn loopbaan afsluit. De Fries maakt nu de keuze voor zijn maatschappelijke carrière. Bart de Vries was liefst veertien seizoenen actief op het hoogste niveau.
 
In die veertien jaar groeide Bart de Vries (32) als telg van de bekende marathonfamilie uit Haule – met dus broer Bob en zus Elma – uit tot een gewaardeerde rijder in het marathonpeloton, waarin hij de laatste zeven seizoenen uitkwam voor het team van Or-Quest Bouw & Techniek.     
Lees hier het hele interview
 
 
Bart de Vries in actie op natuurijs.
‘Dat ik niet bewust mijn laatste wedstrijd in Zweden heb gereden, vind ik jammer.’
(Foto Timsimaging)
 

Bron: SkateNL,

Lees ook:  Bart en Bob de Vries stoppen met schaatsen I bron schaatsen.nl

Nog geen marathon geschaatst

‘Ik baal dat we maar niet worden gezien als topsporters’

Foto Corné Sparidaens

Marathonschaatser Daan Besteman (27) uit Groningen maakte de stap naar een grotere ploeg. Maar het marathonseizoen is nog altijd niet van start gegaan en de kans dat dit alsnog gebeurt, lijkt nihil.

In de joggingbroek onderuitgezakt thuis op de bank met een filmpje op. Het was niet zoals Daan Besteman zaterdag 24 oktober voor zich had gezien. Eigenlijk had hij op het ijs moeten staan. In de outfit van zijn nieuwe ploeg, Or-Quest Bouw & Techniek.

Lees hier het hele interview

Bron: Koen Marée  I DvhN, 14 januari 2021

Het afgelopen jaar was in vele opzichten een bijzonder jaar. Covid-19 brak uit en zette de wereld op z’n kop. Wat altijd vanzelfsprekend was, was opeens niet meer zo normaal. Voor ons team werd trainen plotseling een uitdaging, zeker in teamverband en waar anders in oktober ons wedstrijdseizoen al begon, hebben we nu tot op de dag van vandaag nog geen marathon kunnen rijden. 

Ook voor onze achterban is er veel veranderd. Veel werkzaamheden konden gelukkig ‘gewoon’ doorgaan, maar beurzen waren er niet en klantenbezoeken en overige netwerkactiviteiten/-evenementen waren zeldzaam of verliepen digitaal. 

Maar ‘elk nadeel heb z’n voordeel’…
In de bouw- en technieksector kwamen nieuwe opdrachten gericht op het ontwikkelen en creëren van coronaveilige technieken en ruimtes. 
En een aantal van onze mannen stond ‘zomaar’ aan de start van langebaanwedstrijden, Bart debuteerde zelfs (op z’n 32e) op het NK Allround! Zo kon er toch nog geschaatst worden en konden we ook nog iets terugdoen voor een aantal van onze sponsoren. 

Al met al was 2020 een jaar wat we niet snel zullen vergeten en waarin we ondanks het minimale (persoonlijke) contact toch als een sterk team Bouw en Techniek vol vertrouwen 2021 inglijden. Wij waarderen de betrokkenheid en steun van onze sponsoren zeer. Die biedt ons perspectief en houvast en geeft ook rust in de thuissituatie.

Ondertussen doen we waar we goed in zijn. We bereiden ons in stilte voor op het moment dat we weer los kunnen!

Is jouw organisatie actief in of toeleverancier van de Bouw & Techniek sector? En op zoek naar een uitbreiding van het netwerk? Of naar een nieuwe mogelijkheid om de naamsbekendheid in de sector te vergroten?

Bouw dan met ons en onze sponsorgroep (allen werkzaam in de bouw/installatiekolom, maar elk in hun eigen discipline) mee aan sterke verbindingen en vitaliteit in een tijd waarin we merken hoe hard we elkaar nodig hebben om mooie prestaties te behalen. Zowel zakelijk als privé.

                       Stap in als sponsor van schaatsteam Or-Quest Bouw & Techniek
                                                 en ervaar de winst van het team! 

                           Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via info@schaatsteambouwentechniek.nl

WK Kwalificatietoernooi met Bart en Ids aan de start!

Tussen Kerst en Oudjaar wordt er dit jaar geschaatst om tickets voor de WK Afstanden tijdens het WK Kwalificatietoernooi. Dit toernooi wordt verreden op 26 t/m 28 december.

Bart en Ids zullen zaterdag 26 december hun uiterste best doen om een ticket voor de 5.000m in de wacht te slepen. Ook zal Bart zondag 27 december de mass start rijden. Daarnaast staat Jeroen 1e reserve voor de 1.500m en 2e reserve voor de 5.000m en rijdt ook hij de Mass start. Redenen genoeg dus om er dit weekend eens goed voor te gaan zitten!

Hoe kun je de wedstrijden volgen?
Helaas is er vanwege de huidige COVID-19 maatregelen geen publiek toegestaan tijdens deze wedstrijden. De wedstrijden zijn live te volgen via de NOS :

Zaterdag 26 december
Televisie: 13.15-16.41 uur, NPO 1
Livestream nos.nl en nos-app: 13.15-16.41 uur
NPO Radio 1: flitsen in de lopende programmering

Zondag 27 december
NOS Studio Sport 13.10-17.50 uur, NPO 1
Livestream nos.nl en nos-app: 14.00-17.19 uur
NPO Radio 1: NOS Langs de Lijn: 14.00-19.00 uur

Maandag 28 december
Televisie: 13.10-17.34 uur, NPO 1
Livestream nos.nl en nos-app: 13.10-17.34 uur
NPO Radio 1: flitsen in de lopende programmering

Online kun je via schaatsen.nl/live meekijken.

Tijdens de wedstrijden kun je alle live rondetijden en uitslagen vinden op schaatsen.nl/liveresults.

Met Bart, Jeroen en Ids aan de start!

De strijd om de Nederlandse allroundtitels vindt dit seizoen plaats in het weekend van 21 en 22 november tijdens het Daikin NK Allround.

Hoe kun je de wedstrijden volgen?
Het Daikin NK Allround is live te volgen via de NOS en via schaatsen.nl/live.
Tijdens de wedstrijden kun je alle live rondetijden en uitslagen vinden op schaatsen.nl/liveresults.

Wil je Bart, Jeroen en Ids aanmoedigen? Stuur dan jouw persoonlijke Supporter boodschap in! 👏📣  Dit kan via https://www.schaatsen.nl/supportboodschap/ 𝗗𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗮𝗮𝘁𝘀𝗲𝗿𝘀 𝗸𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗯𝗲𝗸𝗶𝗷𝗸𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗴𝗿𝗼𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝘀𝘁𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻 Thialf!

De start van de 500m heren is om 14.00 uur

Teampresentatie

Dit schaatsseizoen moeten we helaas wat langer wachten om onze jongens van het Or-Quest Bouw & Techniek marathon team in actie te zien. In actie tijdens de marathoncup wedstrijden wel te verstaan. Want ondanks de gekke tijd waar we ons in bevinden, zijn ze hard bezig om zichzelf klaar te stomen en fit te houden voor dát ene moment, de start van een nieuw seizoen. Want die gaat komen, dat weten we zeker!

Maar wie vormen dit seizoen eigenlijk het schaatsteam Or-Quest Bouw & Techniek? Wat vinden de mannen leuk, en wat niet? Waar liggen hun kansen, hun valkuilen, wat zijn hun ambities, wat doen ze buiten de baan en waar willen ze naar toe? In een live (online) teampresentatie vertellen ze jou graag zelf meer. Ze stellen zichzelf voor, vertellen je meer over de mooie sport en beantwoorden met plezier al jouw vragen.

Klik hieronder voor toegang tot de ‘meet and greet’ via Microsoft Teams.

Je bent van harte uitgenodigd, we zien je graag de 18e!

Bart de Vries plaatst zich voor NK Afstanden

Het langebaanseizoen start in het weekend van 30 oktober tot en met 1 november met de Daikin NK Afstanden. Bart de vries heeft zich weten te plaatsen voor de 5.000. Vanaf deze plaats wensen wij hem heel veel succes!

Hoe kun je de wedstrijden volgen?
De Daikin NK Afstanden zijn live te volgen via de NOS en via schaatsen.nl/live.
Helaas is er vanwege de huidige COVID-19 maatregelen geen publiek toegestaan tijdens deze wedstrijden.

Bron: schaatsen.nl

Meerdere wedstrijden geschrapt na corona-update

Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, heeft de KNSB besloten de schaatskalenders in de verschillende disciplines aan te passen.

De eerste drie wedstrijden om de KNSB Cup vinden geen doorgang. Die stonden gepland in Amsterdam (24 oktober), Enschede (31 oktober) en Heerenveen (7 november). De KNSB onderzoekt of deze wedstrijden later dit seizoen alsnog kunnen worden verreden. De vierdaagse Trachitol Trophy staat nog op de agenda voor 26 t/m 29 november, uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen die dan gelden.

Afgelasting marathons komt ‘dubbel zo hard aan’

Een groot deel van de rijders zag de afgelopen weken de bui al hangen, toch dreunt het nieuws van de afgelasting van de eerste marathons nog na. Na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen zijn in ieder geval de eerste drie wedstrijden van de kalender geschrapt. Alleen de erkende topsport mag door blijven gaan en daar valt het marathonschaatsen niet onder.

Competitieleider Willem Hut van de KNSB hoopt dat de rest van de wedstrijdkalender kan blijven staan, al is hij zich ervan bewust dat het marathonschaatsen niet bepaald een coronaproof sport is. “Een groot aantal mensen uit alle delen van het land komt bij elkaar om voor langere tijd op hoge intensiteit dicht bij elkaar te schaatsen”, geeft hij aan. “Dat zijn al vijf kenmerken van het marathonschaatsen die risico’s met zich meebrengen en dat moeten we ons wel realiseren.”

Mocht het in november beter gaan met de besmettingscijfers in Nederland bestaat de mogelijkheid dat het seizoen met de wedstrijd in Haarlem weer wordt opgestart. Daarbij houdt hij alle opties open, zoals (drie)dubbele raceweekenden en het scheiden van beloften- en topdivisie. “We gaan kijken wat er mogelijk is en moeten in gesprek met alle partijen om te kijken waar draagvlak voor is. Eerst maar eens zorgen dat we zo snel mogelijk weer kunnen schaatsen. Het marathonschaatsen is voor ons heel belangrijk, maar de algehele gezondheid staat voorop.”

Bron: schaatsen.nl

 Volg jij ons al op social media?

Mis niks van het komende seizoen, volg ons op                                            

Marathonpeloton in coronatijd: Wij als rijders realiseren ons dat de kalender broos is’

Ondanks het oplopend aantal coronabesmettingen en de dreiging van nieuwe aangescherpte maatregelen staat de marathonkalender nog fier overeind. Minder dan twee weken is het nog tot de traditionele seizoensopening in Amsterdam. De schaatsers blijven nuchter onder de huidige omstandigheden, maar houden de ontwikkelingen nauw in de gaten.

“Trainingstechnisch waren we bijna euforisch dat corona pas na het schaatsseizoen kwam”, vertelt Bart de Vries. “We dachten dat het ons niet zou treffen. Tot een maand geleden waren we optimistisch, maar daarna ga je je wel achter de oren krabben. Ik denk dat wij als rijders ons realiseren dat de kalender broos is.”

Lees hier het hele artikel van schaatsen.nl

Ook wij steunen als sponsor livestream marathonschaatsen

Nadat vorige week al duidelijk was dat een zevental sponsoren er voor gaan zorgen dat het marathonschaatsen ook komende winter gratis te bekijken is treedt Schaatsteam Or-Quest / Bouw & Techniek nu als achtste sponsor toe. Disciplinemanager Willem Hut is blij met de extra steun van het team: “De bijdrage van Bouw & Techniek is substantieel. Net als de meeste sponsoren hebben ze gekozen voor het gouden pakket met de meeste exposure.” Aldus Hut.

Bron: schaatspeloton.nl

We zijn weer los, dit jaar ook met beloftenteam!

Na een zeer warm trainingskamp in de Ardennen in augustus volgde nog een straf trainingskamp in de Franse Alpen waar menig ontzagwekkende bult werd beklommen, waaronder de Col du Galibier en de Alpe d’Huez.
De mannen zijn dan ook helemaal klaar voor het komende marathonseizoen wat in oktober van start gaat.
Welke mannen precies?
Voor schaatsteam Or-Quest Bouw en Techniek komen dit jaar Bart de Vries, Jeroen Janissen, Marco van der Tuin, Daniel Niero en Daan Besteman uit. Daarnaast hebben we drie kanjers in de beloftendivisie rondrijden, nl. Chiel Smit, Mark Prinsen en Ids Bouma. We stellen ze hier graag verder aan je voor.
 
Hoewel de marathons nog heel even op zich laten wachten, meldden Bart, Marco en Mark zich 25 september voor de eerste mass-start van dit seizoen. Mark werd in de finale 3e, achter Crispijn Ariëns en Kars Jansman en sleepte daarmee de eerste podiumplaats voor het team in de wacht!
 

Check voor meer sfeerimpressies de Instagram- en Facebookaccounts van de jongens .

Trainingskamp Ardennen

 Afgelopen week waren onze mannen in de Ardennen te vinden voor een trainingskamp. Het was flink zwoegen met het warme weer, maar mede dankzij de sportvoeding van Powerbar hebben ze flink kunnen werken aan hun conditie. Dit deden ze onder meer door sprongtraining. Benieuwd hoe zo’n training er uit ziet? Bekijk het hier:

Check voor meer sfeerimpressies de Instagram- en Facebookaccounts van de jongens .

Op zoek naar een uitbreiding van je netwerk?

Is jouw organisatie actief in de Bouw & Techniek sector? En op zoek naar een uitbreiding van het netwerk? Of naar een nieuwe mogelijkheid om de naamsbekendheid in de sector te vergroten?

Stap dan nu in als sponsor van schaatsteam Or-Quest Bouw & Techniek en bouw met ons en onze sponsorgroep (allen werkzaam in de bouw/installatiekolom, maar elk in hun eigen discipline) mee aan sterke verbindingen en vitaliteit in een jaar waarin we merken hoe hard we elkaar nodig hebben om mooie prestaties te behalen. Zowel zakelijk als privé.
Voor het nieuwe seizoen hebben wij nog enkele plaatsen vrij op de wedstrijdkleding van onze rijders en zijn we op zoek naar jou.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via info@schaatsteambouwentechniek.nl

Mats op podium in Tilburg

Na een spannende wedstrijd heeft Crispijn Ariëns de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De rijder van Okay Fashion & Jeans was de sterkste uit een kopgroep van in totaal zes man. Frank Vreugdenhil sprintte naar de tweede plek, Mats Stoltenborg eindigde op de derde plaats.

Lees verder

Foto: Hidde Muije

Daniel verslaat Hoolwerfjes en wint Sjoerd Huisman bokaal

Daniel Niero heeft bij de Sjoerd Huisman Bokaal in Hoorn voor een verrassing gezorgd door de gebroeders Hoolwerf na 125 ronden te kloppen in de massaspurt. Het is de eerste overwinning voor de Italiaan in de Topdivisie van het marathonschaatsen. “Ik was er zo vaak zo dichtbij en nu pak ik hem.”

Lees verder

Uitslag

Weissensee

De wedstrijden op de Weissensee zijn in volle gang!
Wil je weten wat ze allemaal meemaken? Volg onze mannen dan ook via Facebook en Instagram

De wedstrijden zijn live te volgen via schaatsen.nl , Youtube AEW Weissensee 2020 en Livemarathon.nl

Lees verder

Bart de Vries op podium in Amsterdam

In Amsterdam heeft Evert Hoolwerf de Andantino Bokaal, de elfde etappe in de KPN Marathon cup, gewonnen. Hoolwerf won de sprint van een kopgroep van negen die in een spectaculaire finale nog ontsnapt was maar geen ronde voorsprong haalde. Op het podium werd Evert Hoolwerf geflankeerd door ploeggenoot Gary Hekman en Bart de Vries

Lees verder

Podium voor Mats na sloopkoers en spectaculaire finale in Groningen

In Groningen heeft Gary Hekman de tiende etappe in de KPN Marathon Cup gewonnen. De Nederlands Kampioen klopte na 125 ronden zijn medevluchters Mats Stoltenborg  en Sjoerd den Hertog.

Lees verder

Bart en Bob de Vries blikken vooruit op het NK Marathon

De broers Bob en Bart de Vries doen mee aan het NK, maar ze zitten beide wel in een andere ploeg en moeten dus ook tegen elkaar strijden. Volgens beiden valt het niet te zeggen wie van de twee broers de meeste kans maakt. “We zijn allebei schaatsers die graag een ronde voorsprong pakken. Om de titelstrijd dan in de sprint te beslissen, zou het allermooiste zijn”, zegt Bart. Bekijk hier het hele interview van Omrop Fryslân (even naar beneden scrollen).

NK Afstanden 2019: nieuw PR op de 5.000 meter voor Bart

Bart de Vries kwam afgelopen weekend twee maal uit op het NK Afstanden in Thialf.
Vrijdag 27 december wist hij met een nieuw persoonlijk record (6.22.06) op de 5.000 meter op een keurige 7e plaats te eindigen. Zondag 29 december vocht hij in een rechtstreeks duel met broer Bob op de 10.000 meter vooral om de familie-eer. Bob bleek de sterkste van de twee, voor Bart was er wederom een nette 7e plaats.

Op het NK Marathon op 1 januari a.s. in Enschede, worden de schaatsen extra geslepen en de mouwen opgestroopt en gaan de broers opnieuw de strijd met elkaar aan.

Mats en Marco kwamen zondag uit op het NK Mass Start. Mats ging sterk van start  en vormde halverwege de race samen met Jordy Harink, Luc ter Haar, Beau Snellink en Gary Hekman een kopgroep. Daarachter stopte Willem Hoolwerf het peloton af in dienst van teamgenoot Hekman. Net over de helft van de koers kwam alles echter weer bij elkaar en hield Willem Hoolwerf het tempo hoog. Op drie ronden voor het einde zette Jorrit Bergsma nog een aanval in en kreeg Marcel Bosker met zich mee. Bosker trok vervolgens in zijn eentje door, terwijl Bart Hoolwerf achterin het peloton de kussens indook. Arjan Stroetinga kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Mats eindigde op de 14e plaats en Marco op plek 22.

Uitslag 5.000 meter

Uitslag 10.000 meter

Interview Omrop Fryslân

Uitslag Mass Start

Podiumplaats voor Daniel na zinderende wedstrijd in Breda

De achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Erik Jan Kooiman (Okay Fashion & Jeans / Interfarms). De 33-jarige Lekkerkerker ontsnapte in de finale van de wedstrijd met een splijtende demarrage uit een zesmans kopgroep met en een ronde voorsprong. Daniel Niero (Or Quest / Bouw & Techniek) sprong net te laat achter Kooiman aan en moest genoegen nemen met de tweede plaats, Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) werd derde. Klassementsleider Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) miste de beslissende slag maar behoudt het oranje leiderspak. Daniel blijft rijden in het witte pak.

Lees verder