Ik ben Klaas Poortinga, 20 jaar.

Ik woon in Heerenveen en ben dit jaar nieuw bij de ploeg in het beloftenteam, team Sprog. Vorig jaar kwam ik ook uit voor team Sprog, maar toen trainde ik mee met team Palet en BTZ. Dit seizoen train ik met de mannen van KPMS Bouw & Techniek. Voor mij een mooie stap voorwaarts, om zo binnen een aantal jaren de laatste stap richting de A-divisie te kunnen maken. Samen met de andere jongens van Sprog vormen we een sterk team en verwacht ik dat we elke wedstrijd mee kunnen strijden voor de winst.

Ik heb de studie Bedrijfskunde MER net afgerond, en zal in september verder studeren aan de RUG in Groningen. Een pittige uitdaging, vooral in combinatie met het marathonschaatsen.

Verder werk ik nog part time bij Bentacera (financiële dienstverlening) in Heerenveen, waar ik mij bezig houdt met de financiële administratie van een aantal klanten.

Ik kijk uit naar het komende winterseizoen bij KPMS Bouw & Techniek en hoop dat we eindelijk weer mogen koersen!

Klaas is op het ijs te herkennen aan beennummer B6.

Hij is te volgen via Instagram