Ik ben Jeroen en dit wordt al weer mijn 3de seizoen voor Bouw en Techniek. Toch voelt het nog steeds alsof ik er pas net ben, want nadat ik door een zware blessure in mijn eerste seizoen pas op 1 januari mijn entree maakte, gooide corona afgelopen winter behoorlijk roet in het eten. Maar dit jaar ziet het er een stuk beter uit en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen gaan top!

Ik ben naar Bouw en Techniek gekomen om me op alle vlakken te verbeteren. Ik heb gemerkt dat de goede begeleiding en het vele samen trainen mij de afgelopen twee jaar al veel beter heeft gemaakt en ik ga er voor om die stijgende lijn door te zetten. De marathons gingen deze winter natuurlijk niet door, maar op het NK Allround en WKKT mocht ik alsnog aan de start verschijnen en in de trainingswedstrijden reed ik al 3 persoonlijke records, dat smaakt naar meer komend seizoen!

Ik zal de marathons combineren met een langebaanprogramma, waarbij ik me vooral richt op de 1500m, 5km en de mass-start. Ik wil op de individuele afstanden richting de top-10 van Nederland en tijdens de mass starts denk ik dat een podiumplek er zeker in zit! Op de marathons ga ik ook voor een nieuwe stap, ik kon al een met de besten mee op natuurijs maar ik wil ook op kunstijs een aantal mooie klasseringen noteren. Voor mij geldt een zware, open koers met een kopgroep die een ronde pakt als het ideale scenario om dat te verwezenlijken! Ik kijk er enorm naar uit om met mijn teamgenoten samen te strijden voor een paar spectaculaire wedstrijden. Wat ik zo mooi vind aan onze ploeg is dat we geen absolute kopman hebben, iedereen krijgt de kans en wij ondersteunen elkaar om die ene topklassering binnen te halen!

Op het ijs is Jeroen te herkennen aan beennummer 53.

Jeroen is te volgen op Instagram