Mijn naam is Daan Besteman, 27 jaar oud. Ik ben geboren in Alkmaar, maar voor mijn wiskunde – statistiek studie vertrokken naar Groningen. Waar ik nogsteeds woonachtig ben. Na vorig seizoen al de de overstap gemaakt te hebben naar dit team, zonder een marathon gereden te hebben. Hoop ik dit jaar voor het team te laten zien wat ik kan.

Dit wordt alweer mijn 7e seizoen bij de topdivisie. Dit heb ik altijd gecombineerd met mijn studie, echter ben ik inmiddels afgestudeerd en heb ik ervoor gekozen om een parttime baan te zoeken die te combineren is. Zodat ik bij dit team de benodigde focus op het schaatsen kan houden. Het afgelopen jaar is dit goed bevallen. Nu hoop ik dit seizoen, met wedstrijden, deze combi goed voort te zetten en dat dit resulteert in goede uitslagen.

Ondanks dat we een aantal goede rijders verloren zijn na het afgelopen jaar, hebben we deze plekken goed op weten te vullen. De motivatie is hoog en de sfeer in de ploeg is goed. Al met al heb ik heel veel zin in een seizoen met wedstrijden!

Op het ijs is Daan te herkennen aan beennummer 67.

Volg Daan op Facebook