Tumultueuze aanloop naar wedstrijden op de Weissensee

21 januari 2019   

Met een viertal wedstrijden op de Weissensee in het vooruitzicht zijn de rijders van team Bouw en Techniek gearriveerd in Oostenrijk. Helaas missen zij door deze ‘dubbele agenda’ de eerste natuurijswedstrijd in Nederland.Op het moment dat de reis voor het team gepland stond kon de KNSB nog geen duidelijkheid geven over de eerste natuurijswedstrijd.

Amsterdam
Voorafgaand aan de reis naar Oostenrijk reden de mannen nog een wedstrijd in Amsterdam. Halverwege de wedstrijd werd het peloton opgeschrikt door een valpartij van Bart de Vries. Hierbij schoot zijn schouder uit de kom. De Vries hoopt aankomend weekend weer in actie te kunnen komen.
De koers verliep verder ook niet naar volledig naar wens voor team Bouw en Techniek en liep uit in een massasprint. In deze sprint werd Jordy Harink zevende. Robert Post (9e) en Mats Stoltenborg (10e) eindigden ook in de top-tien.

Weissensee
Aankomende donderdag staat de eerste wedstrijd over 80 kilometer op de Weissensee op het programma. Daarna volgen het ONK (150 km), GP2 (60km) en de alternatieve Elfstedentocht (200 km)