Robert Post

Het schaatsen zit Robert (5 november 1992) letterlijk in de genen, hij kreeg zijn talent over van vader en voormalig langebaanschaatser Egbert Post. In tegenstelling tot zijn vader heeft Robert niet echt ambities op de langebaan, zijn hart ligt bij de marathon. na het afronden van zijn studie Marketing en Communicatie aan het Johan Cruijff College volledig toegelegd op zijn schaatscarrière, waarin hij zich nog verder wil ontwikkelen.

‘Binnen het team Bouw en Techniek moet dit zeker lukken. Wij zijn een team met rijders die allemaal de potentie hebben om te winnen.’

Robert werd op 19 jarige leeftijd 2e op het KPN NK bij de Junioren A en bijna twee jaar later haalde hij eveneens met een 2e plek het podium op het NK bij de Heren Eerste divisie.  In 2014-2015 won hij het Jongerenklassement en bij de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren in 2017 wist Robert wederom beslag te leggen op het zilver. In december 2018 bleek hij tijdens de marathon cup in Breda de sterkste en behaalde hij zijn eerste overwinning in zijn carrière. In zijn vrije tijd vindt Robert het leuk om zijn enthousiasme voor het schaatsen door het geven door het verzorgen van schaatslessen.

Robert is op het ijs te herkennen aan beennummer 48.