Robert Post sluit marathonseizoen af met winst

En team Bouw & Techniek pakt de eindzege in het ploegenklassement

In de Elfstedenhal werd een enerverende finale in de KPN Cup gereden, waarbij Mats Stoltenborg aan het begin van de koers nog op de 3e plek in het individuele klassement stond en Bouw & Techniek het teamklassement aanvoerde vóór het team van Okay Fashion & Jeans.

Hoog tempo
Halverwege de wedstrijd had een groep van vijftien man, waaronder Den Hertog, Erik Jan Kooiman, Simon Schouten, Gary Hekman en Mats Stoltenborg, een ronde voorsprong te pakken. Het tempo werd flink hoog gehouden en Jorrit Bergsma wist als eerste van de kopgroep een tweede ronde te grijpen. Nog negen anderen sloten vervolgens ook weer aan bij het peloton, waaronder Mats Stoltenborg en Robert Post.

Pittige finale
Nadat het peloton en de oorspronkelijke kopgroep waren afgesprint, begon het loeren naar elkaar bij de overgebleven rijders. Het was Bergsma die opnieuw als eerste de knuppel in het hoenderhok gooide. Na zijn gestrande poging pakte Frank Vreugdenhil een voorsprong, maar ook hij werd teruggepakt. In de slotfase kwamen Kevin Hoekstra en Bergsma nog ten val. Den Hertog ging als eerste de sprint aan, maar kwam net tekort. Op het laatste rechte stuk kwamen Robert Post en Simon Schouten nog over hem heen. Even leek het onduidelijk wie van deze beide mannen als eerst over de finish kwam, maar de ontlading bij Robert Post was groot toen zijn naam op het bord verscheen als dagwinnaar.

Driebubbele zege voor Bouw & Techniek
Post sluit hiermee niet alleen het marathonseizoen, maar ook zijn samenwerking met team Bouw & Techniek op een waardige manier af. In totaal won hij dit seizoen maar liefst drie KPN Cups voor de ploeg. En met deze ploeg kon later op de afterparty een mooi feest worden gevierd want Bouw en Techniek mocht drie keer een prijs in ontvangst nemen. Naast het goud voor Post als dagwinnaar was er zilver voor Mats Stoltenborg, die dankzij een sterke race nog opschoof naar de tweede plaats in het individuele eindklassement. En de grootste beker in het ploegenklassement was voor het gehele team Bouw & Techniek. Zij wisten hun voorsprong op Okay Fashion & Jeans te handhaven. Het bleef nog lang onrustig in Leeuwarden…

Bron: schaatsen.nl

Uitslag