Robert Post klopt Hoolwerf in de eindsprint

Bij de heren wist, in de koers over 125 ronden met ruim 50 ronden te gaan, een definitieve kopgroep van negen rijders weg te komen, die al gauw een ronde pakten op het peloton. De mannen van Royal A-ware lieten zich terugzakken om ook Evert Hoolwerf naar de kopgroep te brengen, die daarna uit tien man bestond.

9 februari 2019  I  In de finale ging Crispijn Ariëns op de bel voor de laatste ronde als eerste de eindsprint aan, waarna Robert Post hem in de voorlaatste bocht voorbij snelde. “Ik kon perfect achter hem aan. Hij hield de bocht niet helemaal, dus ik kon mooi naar binnen snijden. Het is alles of niks dan,” vertelt de winnaar.

Post, die met twee ploeggenoten de finale bereikte, kwam als eerste het laatste rechte stuk op, maar door een snelle sprint van Evert Hoolwerf liep het toch nog op een fotofinish uit. “Hij kwam zo hard aanrijden het laatste stuk. Het was nog even twijfelen voor mij of ik hem had, maar gelukkig was het genoeg”, vervolgt de schaatser van Team Bouw & Techniek met een lach. “Ik was hier heel erg op gebrand na die eerste overwinning, het smaakte direct naar meer dus ik ben blij.”

Bron: schaatsen.nl

Uitslag