Mats Stoltenborg 3e na sloopkoers in Dronten

Peter Michael heeft de dertiende KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven. De Nieuw-Zeelander versloeg in een slopende koers Daniel Niero en Mats Stoltenborg.

16 februari 2019  I  Voor Michael was het zijn eerste overwinning van het seizoen en tevens ook de laatste. De rijder van Team Brokers Flexibles had zich te laat gerealiseerd dat er nog een finalewedstrijd in Leeuwarden was. “Ik heb al tickets geboekt naar Nieuw-Zeeland”, glimlachte de winnaar van de dertiende Cup. “Maar daarom kon ik vandaag nog net wat dieper gaan. Het was een hele zware wedstrijd, maar ik ben blij dat ik hem heb kunnen pakken.”

Vanaf het begin regende het aanvallen op de Leisure World Ice Center in Dronten, maar niemand slaagde erin om weg te komen. Toen halverwege Evert Hoolwerf en Simon Schouten er met zijn tweeën vandoor gingen, waren Team Bouw & Techniek, Team Okay Fashion & Jeans/Interfarms en Team AB Vakwerk er als de kippen bij. Het tweetal van Royal A-ware werd een paar ronden later weer ingerekend.

Met nog een kleine veertig ronden te gaan leek er een groep, met daarin onder meer Jorrit Bergsma, Mats Stoltenborg, Crispijn Ariëns, Evert Hoolwerf en Robert Post, weg te komen. Sjoerd den Hertog en Arjan Stroetinga maakten even later de aansluiting, waarna Bob de Vries, Erik Jan Kooiman en Simon Schouten (allen van Royal A-ware) de benen stil hielden en wachtten op de kopgroep. Het gat met het peloton werd echter niet groter, mede dankzij beulswerk van Team Bouwselect.

Vijftien ronden later werd de kopgroep alsnog weer ingerekend en met nog drie ronden te gaan smeerden Peter Michael, Daniel Niero, Crispijn Ariëns en Mats Stoltenborg hem. Ariëns ging als eerste de sprint aan. De rijder van Team Okay Fashion & Jeans/Interfarms kreeg een gaatje, maar met nog een halve ronde te gaan nam Michael het stokje over. De Nieuw-Zeelander bleef vervolgens in de sprint de Italiaan Niero nipt voor.

Bron: schaatsen.nl

Uitslag