Robert Post pakt eerste zege in Breda!

Robert Post heeft bij de achtste KPN Marathon Cup in Breda zijn eerste overwinning uit zijn loopbaan geboekt. De rijder van Team Bouw en Techniek rondde knap het werk van zijn ploeggenoten af. Bij de vrouwen was Manon Kamminga de snelste in een massasprint.

23 december 2018  –  Post was in een zware wedstrijd de snelste van een kopgroep van tien man. Naast Post maakten ook Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog, Bart de Vries, Erik Jan Kooiman, Bart Swings, Jouke Hoogeveen, Frank Vreugdenhil, Bob de Vries en Bart van der Vlugt deel uit van die groep. Net na halfweg koers sloten zij met hulp van een sterke Gary Hekman en Mats Stoltenborg, die zich af lieten zakken, weer aan bij het peloton.

De koers in Breda kende veel uitvallers, waaronder Arjan Stroetinga, die vorige week in Den Haag nog ten val kwam. “Ik denk niet dat we dit jaar zo’n zware wedstrijd hebben gehad als vandaag”, aldus de latere winnaar. Een ‘peloton’ van tien man sprintte uiteindelijk om de elfde plaats. Daarin was wittetruidrager Daniel Niero die zijn schaats als eerste over de meet drukte. Daarna mocht de kopgroep het uitvechten om de overwinning. 

In de finale kwam Den Hertog met drie ronden te gaan ten val. Vreugdenhil probeerde van de verwarring te profiteren en kreeg Bob de Vries, Post, Swings en Ariëns met zich mee. Dankzij goed ploegenspel konden Swings en Post zich goed positioneren. Met een luide kreet kwam Post als eerste over de meet. 

Voor Post was het zijn eerste zege in de Topdivisie, nadat hij eerder al diverse malen op het podium had gestaan. “Super dat ik eindelijk als eerste over de meet mag komen”, sprak de opgeluchte winnaar. “Met Bart Swings erbij hadden we vandaag zes heel goede mannen. Als je dan drie man in de kopgroep hebt, moet je het eigenlijk wel afmaken.”  

Videosamenvatting

Uitslag