Nieuws

BART SWINGS PAKT TWEEDE SEIZOENSZEGE: ‘IS EEN GOEDE OM MEE TE EINDIGEN’

Bij de tiende KPN Marathon Cup in Heerenveen heeft Bart Swings voor de tweede keer dit seizoen de zege gepakt. In de koers over 125 ronden was hij de snelste van een kopgroep van zestien.

Lees verder

Mats wordt tweede na  knotsgekke finale in Tilburg

Mats Stoltenborg is in Tilburg bij de negende KPN Marathon Cup tweede geworden. Na een knotsgekke finale eindigde de schaatser van Bouw en Techniek nipt achter Bart Hoolfwerf.

Lees verder

Vijfde plaats maximaal haalbare bij NK marathonschaatsen

In een prachtige ambiance op de ijsbaan in Groningen werd het NK marathonschaatsen helaas niet de koers van team Bouw en Techniek.

Lees verder

Robert Post heeft bij de achtste KPN Marathon Cup in Breda zijn eerste overwinning uit zijn loopbaan geboekt. De rijder van Team Bouw en Techniek rondde knap het werk van zijn ploeggenoten af. Bij de vrouwen was Manon Kamminga de snelste in een massasprint.

23 december 2018  –  Post was in een zware wedstrijd de snelste van een kopgroep van tien man. Naast Post maakten ook Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog, Bart de Vries, Erik Jan Kooiman, Bart Swings, Jouke Hoogeveen, Frank Vreugdenhil, Bob de Vries en Bart van der Vlugt deel uit van die groep. Net na halfweg koers sloten zij met hulp van een sterke Gary Hekman en Mats Stoltenborg, die zich af lieten zakken, weer aan bij het peloton.

De koers in Breda kende veel uitvallers, waaronder Arjan Stroetinga, die vorige week in Den Haag nog ten val kwam. “Ik denk niet dat we dit jaar zo’n zware wedstrijd hebben gehad als vandaag”, aldus de latere winnaar. Een ‘peloton’ van tien man sprintte uiteindelijk om de elfde plaats. Daarin was wittetruidrager Daniel Niero die zijn schaats als eerste over de meet drukte. Daarna mocht de kopgroep het uitvechten om de overwinning. 

In de finale kwam Den Hertog met drie ronden te gaan ten val. Vreugdenhil probeerde van de verwarring te profiteren en kreeg Bob de Vries, Post, Swings en Ariëns met zich mee. Dankzij goed ploegenspel konden Swings en Post zich goed positioneren. Met een luide kreet kwam Post als eerste over de meet. 

Voor Post was het zijn eerste zege in de Topdivisie, nadat hij eerder al diverse malen op het podium had gestaan. “Super dat ik eindelijk als eerste over de meet mag komen”, sprak de opgeluchte winnaar. “Met Bart Swings erbij hadden we vandaag zes heel goede mannen. Als je dan drie man in de kopgroep hebt, moet je het eigenlijk wel afmaken.”  

Videosamenvatting

Uitslag 

Afgelopen zaterdag stond alweer de zesde marathoncup in Alkmaar op het programma. 

9-12-2018  I  De wedstrijd bij de mannen zat lange tijd op slot, tot halverwege de koers een kopgroep van maar liefst zeventien man weg wist te rijden. Daarbij enkele grote namen als Mats Stoltenborg, Bart de Vries, Crispijn Ariëns en klassementsleider Sjoerd den Hertog. AB Vakwerk had met onder meer Gary Hekman maar liefst vier mannen in de groep zitten en spande zich in om de groep aan een ronde voorsprong te helpen. Met nog 45 ronden op het bord was de aansluiting met het peloton een feit. Toen de finale naderde viel het peloton nog eens uit elkaar. Een grote groep met daarbij twaalf rijders die al een ronde voorsprong hadden, pakten onder leiding van de mannen van Okay Fashion & Jeans een tweede ronde. Wat volgde was een spannende strijd om de dagzege. Den Hertog en Stoltenborg wisten in de chaos een gaatje te slaan en reden met zijn tweeën door. Den Hertog ging de sprint vroeg aan en sprintte overtuigend naar de zege. Stoltenborg eindigde als tweede, ploeggenoot Robert Post won vlak daarachter de sprint van de achtervolgende groep. 

Uitslag

World Cup Polen

Kars Jansman is op de 10 kilometer (B-divisie) bij de World Cup in Polen als 6e geëindigd. Met een keurige tijd toont hij aan goed in vorm richting de belangrijke december maand te werken. 

Uitslag 

Bron: schaatsen.nl

Lippe Project zal vanaf heden regelmatig bij events van team Bouw en Techniek te vinden zijn. Team Bouw en Techniek is er trots op dat een gerenomeerd bedrijf als Lippe Project de events bij de wedstrijden als kans aangrijpt en hoopt samen met Lippe Project op vele mooie wedstrijden.

27-11-2018  I  Lippe Project bestaat uit een hecht team van ervaren adviseurs op gebied van projectstoffering. Zij zijn direct voor onze opdrachtgevers inzetbaar, maar worden ook ingehuurd om gerenommeerde architecten en projectinrichters van advies, inspiratie en kennis te voorzien. Naast deze primaire taken vinden zij het belangrijk om ideeën in de praktijk uit te voeren. Daarbij beschikken zij over een hechte groep van tientallen vakbekwame en letterlijk door de wol geverfde medewerkers in de buitendienst.

Zij doen het werk al ruim 20 jaar maar zijn nog steeds even jong van geest en aanpak. Lippe Project denkt graag mee in het gebruik van materialen die maatschappelijk verantwoord zijn en een bijdrage leveren aan een betere omgang met het milieu en productieprocessen.

Website Lippe Project

Bart de Vries werd derde in de sprint van de kopgroep bij de opening van de vierdaagse

22-11-2018  I  Al vroeg in de koers over tachtig ronden vertrok een kopgroep van dertien man (Crispijn Ariëns, Bart de Vries, Mark van der Harst, Ingmar Berga, Christiaan Hoekstra, Kevin Hoekstra, Bob de Vries, Mart Bruggink, Marcel van Ham, Evert Hoolwerf, Willem Hoolwerf, Mats Stoltenborg en Danny Stam) die snel een ronde te pakken hadden op het peloton. Nadat zij aansloten, spaarden de ploegen vooral de krachten van hun koplopers.

Daarna was het positie zoeken voor de kopgroep, die na het verlaten van de wedstrijd door Christiaan Hoekstra nog uit twaalf schaatsers bestond. Ingmar Berga waagde het op een eerste aanval, maar de benen waren een ronde later leeg. Vervolgens waagden ook Willem Hoolwerf en Marcel van Ham een poging. Bob de Vries ging in de achtervolging, wat er op wees dat door Royal A-ware voor Evert Hoolwerf gereden zou worden.

Mats Stoltenborg, die tijdens de KPN Marathon Cup al toonde sterk te zijn, demarreerde met vijf ronden te gaan en deed daarmee een eerste serieuze wegrijdpoging. De voorsprong groeide met de bel in zicht tot wel drie seconden. “Mats moet je eigenlijk geen tien meter geven, want hij is hartstikke sterk op dit moment”, lacht winnaar Hoolwerf na afloop. “Gelukkig konden we hem terugpakken, maar het is een mannetje om op te letten.”

“Ik koos in de laatste ronde de buitenkant en had vrij baan”, beschrijft Hoolwerf de finish. Achter hem maakten Crispijn Ariëns en Bart de Vries het podium compleet.

(bron: schaatsen.nl)

Uitslag 

19 november 2018  I  Met een vierde plek voor Mats Stoltenborg, een zesde plaats voor Remco Schouten en een zevende plaats voor Bart de Vries was Team Bouw en Techniek in de breedte wederom sterk bij de marathoncup 5.

Helaas wisten de rijders na twee mooie overwinningen dit keer in Haarlem geen ereplaats te bemachtigen.
Door zich in de breedte te tonen won het team wel de daguitslag van het ploegenklassement en staat in dit klassement inmiddels aan de leiding. 

Uitslag

Vierdaagse

De rijders hebben niet lang tijd om te rusten van de marathon in Haarlem. Vanaf aankomende donderdag tot zondag staat de Trachitol vierdaagse op het programma. 

10 november 2018  I  Na een zinderende strijd in Thialf mocht Mats Stoltenborg zich de winnaar noemen. Hij hield Jorrit Bergsma en Marcel van Ham achter zich.

Stoltenborg, Bergsma en Van Ham gingen er met nog ruim vijftig ronden te gaan met zijn drieën vandoor. Het trio werkte goed samen en tien rondjes later hadden ze een ronde voorsprong te pakken. Stoltenborg probeerde het vervolgens nog een keer en zette zijn ploeg Bouw & Techniek op kop om een tweede ronde te pakken, maar Team Okay Fashion & Jeans (met Van Ham) liet dit niet toe. 

In de slotfase van deze loeizware koers zetten de teamgenoten van Stoltenborg alles op alles om hem in een ideale positie aan de finale te laten beginnen. Soltenborg, Bergsma en Van Ham bleven vervolgens in de finale lang in surplace-modus, maar met nog een ronde te gaan schroefde Bergsma het tempo op. In de laatste bocht ging Stoltenborg binnendoor en bleef Bergsma voor. “Normaal gesproken hoor ik geen sprint te winnen, dus dat ik hier win, zegt wel genoeg over de koers”, aldus Stoltenborg, die na Bart Swings vorige week de overwinning in de ploeg hield. “We hebben vandaag met de hele ploeg volle bak gereden en we hebben ze allemaal gesloopt.”

Relatie-avond team Bouw en Techniek
Ruim 70 relaties van team Bouw en Techniek zagen Stoltenborg naar de overwinning snellen! Met een geslaagde teampresentatie vooraf en een prachtige wedstrijd was dit pure reclame voor de sport en voor team Bouw en Techniek.

Live Uitzendingen
De drukbezochte wedstrijd in Thialf werd door Tv-Fryslan live uitgezonden, was middels een samenvatting te zien in NOS Studio Sport en werd zoals alle marathoncup-wedstrijden via een livestream live uitgezonden. 

(bron: schaatsen.nl)

Uitslag 

4 november 2018 Kars Jansman zorgde zondagmiddag voor een verrassing op de 10 kilometer tijdens het kwalificatietoernooi in Heerenveen. De schaatser uit Hellendoorn reed de vierde tijd, goed voor een ticket naar de World Cups.

Jansman finishte in een tijd van 13.01,73 minuten. Daarmee haalde hij liefst 47 seconden van zijn persoonlijk record af. De eerste vijf in het eindklassement plaatsen zich voor de eerste serie van wereldbekerwedstrijden. Jansman kwalificeerde zich afgelopen vrijdag op de 5.000 meter voor de tien kilometer.

Ook Mats Stoltenborg(8e) en Bart de Vries (10e) schaatsten zich bij de beste tien rijders van dit moment. (bron: Tubantia

Uitslag

3 november 2018  I  De derde wedstrijd voor de KPN Marathon Cup in Utrecht is ten prooi gevallen aan Bart Swings. Het Belgische talent dat de marathons schaatst voor team Bouw en Techniek won de massasprint. 

In de slotfase ging de strijd bij de mannen tussen de treinen van Royal A-ware en Bouw & Techniek. Beide ploegen brachten hun troeven in stelling (Arjan Stroetinga en Bart Swings), maar nog voor de bel van de laatste ronde ging Swings er al vandoor. Met een flinke voorsprong kwam de Belg als eerste over de meet, voor Arjan Stroetinga en Sjoerd den Hertog. “Ik kon niet meer wachten”, lacht Swings. “Het was een pittige koers en ik ben blij dat ik ‘m voor het team heb kunnen winnen. Ik ging aan vanaf de tiende positie en dacht ‘dit is het moment’.”

Livestream terugkijken

Uitslag 

28 oktober 2018  I  Wellicht heeft u het al gezien op de schaatspakken van Team Bouw en Techniek. Wolf Energiesystemen B.V. staat dit seizoen op de snelle schaatspakken. Als team zijn wij zeer blij dat Wolf Energiesystemen bij ons is aangesloten. 

WOLF Energiesystemen B.V. is een systeemaanbieder van energiebesparende klimaatoplossingen op het gebied van luchtbehandeling, ventilatie, verwarming en koeling. Op het gebied van verwarming biedt WOLF een breed assortiment aan van onder andere zonnecollectoren, HR gaswandketels en warmtepompen. Met de toepassingen in luchtbehandeling is WOLF marktleider in Europa en is in verscheidende branches vertegenwoordigd.

De WOLF systeemwereld staat garant voor energiebesparing, comfort en een optimaal binnenklimaat. Met een duidelijke focus op duurzaamheid, energieverbruik, hygiëne, levensduur en onderhoudsgemak blijft WOLF innoveren en ontwikkelen. De WOLF producten kunnen uiteraard afzonderlijk worden toegepast, maar bieden verregaande voordelen als totaalsysteem.

Als wereldwijde leverancier van energiebesparende en CO2-neutrale systeemoplossingen vinden de medewerkers bij WOLF het van groot belang om zelf ook bij te dragen aan een duurzame samenleving. Zij hechten zeer veel waarde aan integriteit, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid en het geeft hen energie om klanten te voorzien van een goed advies en te kunnen ondersteunen met kennis en dienstverlening.

Hoge kwaliteit en een compleet programma van producten en systeemoplossingen, toegewijd personeel en een klantgerichte service. Dit is de meerwaarde van WOLF! 

Klik hier om naar de site van WOLF Energiesystemen te gaan.