Nieuws

Podium voor Mats na sloopkoers en spectaculaire finale in Groningen

In Groningen heeft Gary Hekman de tiende etappe in de KPN Marathon Cup gewonnen. De Nederlands Kampioen klopte na 125 ronden zijn medevluchters Mats Stoltenborg  en Sjoerd den Hertog.

Lees verder

Bart en Bob de Vries blikken vooruit op het NK Marathon

De broers Bob en Bart de Vries doen mee aan het NK, maar ze zitten beide wel in een andere ploeg en moeten dus ook tegen elkaar strijden. Volgens beiden valt het niet te zeggen wie van de twee broers de meeste kans maakt. “We zijn allebei schaatsers die graag een ronde voorsprong pakken. Om de titelstrijd dan in de sprint te beslissen, zou het allermooiste zijn”, zegt Bart. Bekijk hier het hele interview van Omrop Fryslân (even naar beneden scrollen).

NK Afstanden 2019: nieuw PR op de 5.000 meter voor Bart

Bart de Vries kwam afgelopen weekend twee maal uit op het NK Afstanden in Thialf.
Vrijdag 27 december wist hij met een nieuw persoonlijk record (6.22.06) op de 5.000 meter op een keurige 7e plaats te eindigen. Zondag 29 december vocht hij in een rechtstreeks duel met broer Bob op de 10.000 meter vooral om de familie-eer. Bob bleek de sterkste van de twee, voor Bart was er wederom een nette 7e plaats.

Op het NK Marathon op 1 januari a.s. in Enschede, worden de schaatsen extra geslepen en de mouwen opgestroopt en gaan de broers opnieuw de strijd met elkaar aan.

Mats en Marco kwamen zondag uit op het NK Mass Start. Mats ging sterk van start  en vormde halverwege de race samen met Jordy Harink, Luc ter Haar, Beau Snellink en Gary Hekman een kopgroep. Daarachter stopte Willem Hoolwerf het peloton af in dienst van teamgenoot Hekman. Net over de helft van de koers kwam alles echter weer bij elkaar en hield Willem Hoolwerf het tempo hoog. Op drie ronden voor het einde zette Jorrit Bergsma nog een aanval in en kreeg Marcel Bosker met zich mee. Bosker trok vervolgens in zijn eentje door, terwijl Bart Hoolwerf achterin het peloton de kussens indook. Arjan Stroetinga kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Mats eindigde op de 14e plaats en Marco op plek 22.

Uitslag 5.000 meter

Uitslag 10.000 meter

Interview Omrop Fryslân

Uitslag Mass Start

Podiumplaats voor Daniel na zinderende wedstrijd in Breda

De achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Erik Jan Kooiman (Okay Fashion & Jeans / Interfarms). De 33-jarige Lekkerkerker ontsnapte in de finale van de wedstrijd met een splijtende demarrage uit een zesmans kopgroep met en een ronde voorsprong. Daniel Niero (Or Quest / Bouw & Techniek) sprong net te laat achter Kooiman aan en moest genoegen nemen met de tweede plaats, Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) werd derde. Klassementsleider Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) miste de beslissende slag maar behoudt het oranje leiderspak. Daniel blijft rijden in het witte pak.

Lees verder

Bart wint op spectaculaire wijze in Alkmaar

Onder zware omstandigheden zorgden de mannen bij de herstart van de KPN Marathon Cup in Alkmaar voor een waar spektakel, waarbij Bart de Vries als winnaar uit de strijd kwam. De rijder van OR Quest Bouw & Techniek pakte als enige twee ronden voorsprong op het peloton.

Lees verder

Daniel en Mats op podium Trachitol Trophy

Vier dagen lang streden Mats, Bart, Marco, Marcel,Bart en Daniel voor alles wat ze waard waren in de Trachitol Trophy.
Jeroen is helaas nog geblesseerd, maar verleende vanaf de boarding zijn schaatsbroeders mentale support.

Lees verder

Net geen podiumplek voor Daniel in Haarlem

Op het snelle ijs van Haarlem kwam er geen moment een kopgroep echt weg bij de mannen. Mats Stoltenborg probeerde het meermaals op zijn thuisbaan, maar kreeg vaak klassementsleider Bart Hoolwerf en Daniel Niero, drager van het witte pak, achter zich aan. Met twintig ronden te gaan, werden de sprinttreintjes al gevormd, aangevoerd door de groene brigade van AB Vakwerk en AB Direct.

Lees verder

Aanwezigheid sponsoren geen garantie voor winst

Vorig jaar kwam Mats Stoltenborg in Heerenveen, onder het toeziend oog van vele sponsoren, glorieus als winnaar over de finish. Afgelopen zaterdag zat er tijdens het sponsorevent bij de 4e marathon cup wedstrijd in Heerenveen helaas niet meer in dan een 6e plaats, op naam van Bart de Vries.

Lees verder

Mats in Deventer nipt 2e achter Crispijn Ariëns

In een waar spektakelstuk heeft Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) in Deventer de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De tegenwoordig in Heerde woonachtige Brabander was in de finale van de wedstrijd waar zijn teamsponsor de naamgever van was medevluchter Mats Stoltenborg (Or Quest / Bouw & Techniek) de baas. Het tweetal had samen met de later afhakende Casper de Gier (Bouwselect) de aanval gekozen en moesten rondenlang jagen op het door een losgeslagen Royal A-ware gegangmaakt peloton. Klassementsleider Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) won de pelotonsprint om de derde plaats en behield het oranje.

Lees verder

Geen wereldbekerwedstrijden voor Or-Quest Bouw en Techniek

Afgelopen weekend moesten enkele mannen van Or-Quest Bouw en Techniek dubbel en dwars aan de bak om hun schaatskunsten te vertonen. Naast de marathon in Deventer afgelopen zaterdag, waren er ook de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldbeker in Heerenveen, evenals de 4e wedstrijd in de Mass Start competitie.

Lees verder

Veiling sponsorplek langebaanpak, sluiting 29 oktober om 22.00 uur!

Wij hebben nog 1 sponsorplek vrij op het schaatspak die wij gaan veilen, waarbij het starttarief € 4.500,= bedraagt. Op alle 3 de pakken de linker borst en op 1 pak boven de ogen.
Een heel weekend TV zowel live als livestream bij de NOS op NPO en nos.nl
Lees verder

Daniel Niero start 3e Marathon Cup in het witte leiderspak

Afgelopen zaterdag, 26 oktober,  grepen de mannen van Or-Quest Bouw en Techniek in Den Haag helaas naast de podiumplaatsen. De winst van de 2e Marathon Cup ging naar Bart Hoolwerf die met een indrukwekkende sprint won van Arjan Stroetinga en Gary Hekman. Mats Stoltenborg kwam als 6e man over de finish en Daniel Niero werd nog 8e. Hiermee staan de mannen wel resp. 2e en 3e in het algemeen klassement. Daniel staat ook nog eens 2e in het Jongerenklassement, achter Bart Hoolwerf. Omdat Hoolwerf 1e staat in het algemeen klassement, zal Daniel daarom zaterdag 2 november a.s. in het witte leiderespak van het jongerenklassement van start gaan. 

Lees hier de volledige uitslag van Marathon Cup 2

Team Or-Quest Bouw en Techniek start marathonseizoen met podiumplaats

Het drukke openingsweekend van de KPN Marathoncup heeft team Or-Quest Bouw en Techniek zaterdagavond in Amsterdam hun eerste podiumplaats van dit seizoen opgeleverd.

Lees verder

Daniel Niero en Bart Mol laatste aanwinsten Bouw en Techniek

Bart Mol en Daniel Niero zullen komend seizoen in de kleuren van Or Quest Bouw & Techniek op het ijs verschijnen. De kleine Italiaan maakt de overstap van AB Direct naar de rode brigade, terwijl Bart Mol overkomt van Team Vangnet, de opvangploeg van de KNSB. Met het aantrekken van de twee marathonschaatsers is de ploeg voor komend seizoen compleet. Lees verder

Jeroen Janissen nieuwste aanwinst Bouw en Techniek

Jeroen Janissen is de nieuwste aanwinst van schaatsteam Bouw & Techniek. Hij komt over van team Vector en neemt bij de formatie van trainer Ron Neymann de plaats in van de naar Jumbo-Visma vertrokken Kars Jansman. Lees verder

Marcel van Ham kiest voor Bouw en Techniek

Marcel van Ham zet zijn loopbaan voort bij het team van Bouw & Techniek. De marathonschaatser en de ploeg van coach Ron Neymann bereikten in het Zweedse Luleå overeenstemming over de overgang.  Lees verder

Or-Quest nieuwe sponsor Bouw en Techniek

Het marathonteam Schaatsteam Bouw & Techniek heeft een nieuwe sponsor vastgelegd. De naam van Or-Quest siert sinds het ONK op de Weissensee de pakken van de formatie.  Lees verder