News

Trainingskamp Ardennen

 Afgelopen week waren onze mannen in de Ardennen te vinden voor een trainingskamp. Het was flink zwoegen met het warme weer, maar mede dankzij de sportvoeding van Powerbar hebben ze flink kunnen werken aan hun conditie. Dit deden ze onder meer door sprongtraining. Benieuwd hoe zo’n training er uit ziet? Bekijk het hier:

Check voor meer sfeerimpressies de Instagram- en Facebookaccounts van de jongens .

Op zoek naar een uitbreiding van je netwerk?

Is jouw organisatie actief in de Bouw & Techniek sector? En op zoek naar een uitbreiding van het netwerk? Of naar een nieuwe mogelijkheid om de naamsbekendheid in de sector te vergroten?

Stap dan nu in als sponsor van schaatsteam Or-Quest Bouw & Techniek en bouw met ons en onze sponsorgroep (allen werkzaam in de bouw/installatiekolom, maar elk in hun eigen discipline) mee aan sterke verbindingen en vitaliteit in een jaar waarin we merken hoe hard we elkaar nodig hebben om mooie prestaties te behalen. Zowel zakelijk als privé.
Voor het nieuwe seizoen hebben wij nog enkele plaatsen vrij op de wedstrijdkleding van onze rijders en zijn we op zoek naar jou.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via info@schaatsteambouwentechniek.nl

Mats op podium in Tilburg

Na een spannende wedstrijd heeft Crispijn Ariëns de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De rijder van Okay Fashion & Jeans was de sterkste uit een kopgroep van in totaal zes man. Frank Vreugdenhil sprintte naar de tweede plek, Mats Stoltenborg eindigde op de derde plaats.

Lees verder

Foto: Hidde Muije

Daniel verslaat Hoolwerfjes en wint Sjoerd Huisman bokaal

Daniel Niero heeft bij de Sjoerd Huisman Bokaal in Hoorn voor een verrassing gezorgd door de gebroeders Hoolwerf na 125 ronden te kloppen in de massaspurt. Het is de eerste overwinning voor de Italiaan in de Topdivisie van het marathonschaatsen. “Ik was er zo vaak zo dichtbij en nu pak ik hem.”

Lees verder

Uitslag

Weissensee

De wedstrijden op de Weissensee zijn in volle gang!
Wil je weten wat ze allemaal meemaken? Volg onze mannen dan ook via Facebook en Instagram

De wedstrijden zijn live te volgen via schaatsen.nl , Youtube AEW Weissensee 2020 en Livemarathon.nl

Lees verder

Bart de Vries op podium in Amsterdam

In Amsterdam heeft Evert Hoolwerf de Andantino Bokaal, de elfde etappe in de KPN Marathon cup, gewonnen. Hoolwerf won de sprint van een kopgroep van negen die in een spectaculaire finale nog ontsnapt was maar geen ronde voorsprong haalde. Op het podium werd Evert Hoolwerf geflankeerd door ploeggenoot Gary Hekman en Bart de Vries

Lees verder

Podium voor Mats na sloopkoers en spectaculaire finale in Groningen

In Groningen heeft Gary Hekman de tiende etappe in de KPN Marathon Cup gewonnen. De Nederlands Kampioen klopte na 125 ronden zijn medevluchters Mats Stoltenborg  en Sjoerd den Hertog.

Lees verder

Bart en Bob de Vries blikken vooruit op het NK Marathon

De broers Bob en Bart de Vries doen mee aan het NK, maar ze zitten beide wel in een andere ploeg en moeten dus ook tegen elkaar strijden. Volgens beiden valt het niet te zeggen wie van de twee broers de meeste kans maakt. “We zijn allebei schaatsers die graag een ronde voorsprong pakken. Om de titelstrijd dan in de sprint te beslissen, zou het allermooiste zijn”, zegt Bart. Bekijk hier het hele interview van Omrop Fryslân (even naar beneden scrollen).

NK Afstanden 2019: nieuw PR op de 5.000 meter voor Bart

Bart de Vries kwam afgelopen weekend twee maal uit op het NK Afstanden in Thialf.
Vrijdag 27 december wist hij met een nieuw persoonlijk record (6.22.06) op de 5.000 meter op een keurige 7e plaats te eindigen. Zondag 29 december vocht hij in een rechtstreeks duel met broer Bob op de 10.000 meter vooral om de familie-eer. Bob bleek de sterkste van de twee, voor Bart was er wederom een nette 7e plaats.

Op het NK Marathon op 1 januari a.s. in Enschede, worden de schaatsen extra geslepen en de mouwen opgestroopt en gaan de broers opnieuw de strijd met elkaar aan.

Mats en Marco kwamen zondag uit op het NK Mass Start. Mats ging sterk van start  en vormde halverwege de race samen met Jordy Harink, Luc ter Haar, Beau Snellink en Gary Hekman een kopgroep. Daarachter stopte Willem Hoolwerf het peloton af in dienst van teamgenoot Hekman. Net over de helft van de koers kwam alles echter weer bij elkaar en hield Willem Hoolwerf het tempo hoog. Op drie ronden voor het einde zette Jorrit Bergsma nog een aanval in en kreeg Marcel Bosker met zich mee. Bosker trok vervolgens in zijn eentje door, terwijl Bart Hoolwerf achterin het peloton de kussens indook. Arjan Stroetinga kwam uiteindelijk als eerste over de streep. Mats eindigde op de 14e plaats en Marco op plek 22.

Uitslag 5.000 meter

Uitslag 10.000 meter

Interview Omrop Fryslân

Uitslag Mass Start

Podiumplaats voor Daniel na zinderende wedstrijd in Breda

De achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Erik Jan Kooiman (Okay Fashion & Jeans / Interfarms). De 33-jarige Lekkerkerker ontsnapte in de finale van de wedstrijd met een splijtende demarrage uit een zesmans kopgroep met en een ronde voorsprong. Daniel Niero (Or Quest / Bouw & Techniek) sprong net te laat achter Kooiman aan en moest genoegen nemen met de tweede plaats, Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) werd derde. Klassementsleider Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) miste de beslissende slag maar behoudt het oranje leiderspak. Daniel blijft rijden in het witte pak.

Lees verder