Mats Stoltenborg vlak voor finish ingerekend door Gary Hekman

Gary Hekman heeft op de Oostenrijkse Weissensee de KPN Grand Prix 2 gewonnen. De marathonschaatser van AB Vakwerk troefde na zestig kilometer in de eindsprint Evert Hoolwerf en Peter van der Pol af in het opwarmertje voor de Alternatieve Elfstedentocht van woensdag.

Na twintig kilometer gingen Erik Jan Kooiman, vorig jaar winnaar van ‘de Alternatieve’ over 200 kilometer, en Stefan Wolffenbuttel op avontuur. Mats Stoltenburg, Marco van der Tuin, Marcel van Ham, Evert Hoolwerf, Arjan Stroetinga, Kevin Hoekstra en Chiel Smit slaagden er vervolgens in zich aan te sluiten bij het duo.

Nadat de kopgroep was geslonken tot vier man (Hoolwerf, Stoltenborg, Van Ham en Van der Tuin), vond de AB Vakwerk-formatie het tijd worden voor een serieuze jacht op de koplopers.

Desalniettemin gingen Hoolwerf en Stoltenborg als eersten de laatste ronde van vijf kilometer in, op korte afstand gevolgd door hun medevluchters. Het viertal bleek uiteindelijk niet bestand tegen de gebundelde kracht van AB Vakwerk. Hekman maakte in de sprint het ploegenspel op voorbeeldige wijze af. Hij is ook de leider in het klassement na twee races.

Bron: www.nos.nl

Uitslag