Mats op podium in Tilburg

Na een spannende wedstrijd heeft Crispijn Ariëns de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De rijder van Okay Fashion & Jeans was de sterkste uit een kopgroep van in totaal zes man. Frank Vreugdenhil sprintte naar de tweede plek, Mats Stoltenborg eindigde op de derde plaats.

De eerste slag in de wedstrijd had Ariëns nog gemist. Het waren namelijk Vreugdenhil en Stoltenborg die halverwege de wedstrijd met zijn tweeën op avontuur gingen. Het peloton sputterde even tegen, maar al vrij snel hadden ze hun ronde op zak. Even later waren het Bart de Vries en Kars Jansman die opnieuw de aanval kozen en even later kregen ze Bart Hoolwerf en Ariëns met zich mee. Dankzij de ploeggenoten van Stoltenborg en De Vries konden ook zij hun rondje pakken om een totale kopgroep van zes te vormen. 

“Het was vandaag net niet”, aldus Stoltenborg. “In een één-op-één met Frank had ik niet alle vertrouwen, dus gingen we er volledig voor om Bart aan te laten sluiten. Dan kun je een mooi spel spelen. Eerst was ook alleen Kars mee, maar toen ook Bart en Crispijn aansloten werd het wel minder gunstig. Ik had meer verdiend vandaag”, klinkt het teleurgesteld. “Leeuwarden is nu de laatste kans. Iedereen weet dat ik het met mijn eindschot van de aanval moet hebben, dus er wordt ook wel op ingespeeld. Ik moet gewoon een beetje geluk hebben.” 

Bron: schaatsen.nl

Uitslag