Kars Jansman maakt overstap naar Jumbo Visma

Kars Jansman zal de komende twee jaar uitkomen in de kleuren van team Jumbo Visma.
“De laatste jaren heb ik op de 5000 en 10.000 meter een behoorlijke stap gezet en de aansluiting met de subtop gemaakt. Ik denk dat ik mezelf bij deze ploeg nog meer kan ontwikkelen om ook de stap richting de wereldtop te zetten”, aldus Jansman.

“De rijders en de begeleidingsstaf bij deze ploeg zijn top en ik kijk ernaar uit om dagelijks met mensen als Sven Kramer, Patrick Roest, Douwe de Vries en Chris Huizinga te trainen. Het is een mooie en sterke groep en ik ben er absoluut van overtuigd dat zij mij beter kunnen maken.”

Jansman maakte afgelopen november indruk met knappe tijden bij het World Cup Kwalificatietoernooi. Dankzij zijn prestaties bij dat toernooi mocht hij in Japan en Polen zijn wereldbekerdebuut maken op de 5000 en 10.000 meter. “De resultaten bij de twee wereldbekers zeggen mij nog niet zoveel, omdat ik in beide gevallen in de B-groep reed. Het volgende doel is om in de A-groep te starten. Dat hoop ik bij deze ploeg voor elkaar te krijgen.”

In de kleuren van Bouw & Techniek reed Jansman afgelopen jaar ook vooraan mee in de KPN Marathon Cup. Met de rode brigade wist hij in het ploegenklassement de zege te pakken. Ook komend seizoen zal Jansman uitkomen in de marathons. Hoeveel dat er zullen zijn, zal afhangen van het wedstrijdschema.

Het team en bestuur van Schaatsteam Bouw en Techniek bedanken Jansman voor de twee jaar die hij zich heeft ingezet voor de rode brigade, het 1e jaar in het beloftenteam en het 2e jaar bij de profs, en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe ploeg.

Bron: schaatsen.nl