Jordy Harink op de Weissensee als 2e over de streep bij Aart Koopmans Memorial

Met een luide kreet kwam Sjoerd den Hertog over de meet op de Weissensee. Met de Aart Koopmans Memorial pakte hij zijn eerste natuurijszege. Uit een uitgedunde kopgroep van vier man won Den Hertog de sprint van Jordy Harink. De derde plaats ging naar Niels Overvoorde voor Marcel van Ham, de ploeggenoot van Den Hertog.

24 januari 2019  I  Na een vroege vluchtpoging van Bart Segers en Joeri Klous in de koers over 80 kilometer was er halfweg een kopgroep van tien man met een minuut voorsprong. Luc ter Haar, Niels Overvoorde, Marcel van Ham, Sjoerd den Hertog, Bob de Vries, Rick Smit, Jordy Harink, Tijs van der Steen, Daan Besteman en Johan Knol hielden het peloton kilometers lang op ruime afstand. Gaandeweg dunde de groep uit tot acht mannen.

De koers leek op de slot te zitten, maar vier ronden voor het einde viel Bob de Vries met materiaalpech als gevolg en hij moest de strijd staken. Zijn ploeg Royal A-ware reageerde onder leiding van Erik Jan Kooiman en wist het gat nog te verkleinen tot een halve minuut. Ondertussen brak de kopgroep en namen Harink, Van Ham en Overvoorde afstand. Den Hertog wist even later weer aan te sluiten. Het peloton kwam te laat en de vier mannen maakten zich op voor de finale. In de finishstraat ging Overvoorde als eerste aan, maar hij werd voorbij gesneld door Harink met Den Hertog in zijn kielzog. Op het laatste stuk ging Den Hertog erop en erover en wist Harink te kloppen.

Bron:  schaatsen.nl

Uitslag