Jordy Harink

Het wiegje van Jordy stond in Rouveen, waar hij op 6 maart 1995 werd geboren. Hij rolde via het skeeleren in de schaatssport. ‘Bij ons in het dorp stond vroeger een half-pipe waar ik ging stuntskaten. Totdat mijn vader mij een keer meenam naar een skeelerwedstrijd in Staphorst. Ik deed mee op huurskeelers en won de wedstrijd. Toen was ik verkocht en werd lid van de skeelerclub.’ Uiteindelijk wist Jordy in 2017 het NK Marathon op skeelers in Arnhem te winnen. De sportprestatie waar hij het meest trots op is.

Omdat veel skeeleraars in de winter op het ijs trainen, was dit ook voor Jordy een logische stap, net als het kiezen voor het marathonrijden op ijs. ‘Ik zou ook best nog willen groeien in het langebaanschaatsen en daar NK’s gaan rijden, maar de marathon is echt mijn ding. Net als rijden op natuurijs.’ Hij wist, in Zweden, al twee keer podium te rijden op deze discipline.

Zijn werk als commercieel medewerker heeft Jordy opgezegd om zich volledig op het schaatsen te kunnen richten. ‘Bouw en Techniek is een sterke ploeg waar we nog veel mooie resultaten mee kunnen behalen, dat is waar ik mij voorlopig op richten.’

Jordy is op het ijs te herkennen aan beennummer 66.