Bart de Vries

Bart (1 augustus 1988)  is geboren en getogen op de boerderij van zijn ouders in het Friese Haule. Hij rolde in de schaatssport door broer Bob en zus Elma.  ‘Mijn vader had het altijd druk met de boerderij, dus moest ik met mijn moeder mee naar de schaatsbaan in Assen als Bob en Elma moesten trainen. Toen vond ik dat ik mijn tijd dan net zo goed nuttig kon besteden door zelf dan ook maar te gaan schaatsen.’

En dat hij daarin best goed is geworden bewijst zijn staat van dienst inmiddels wel. Sinds 2015 stond hij 13 keer op het podium.  Trots is hij op de winst van de natuurijsmarathon in Arnhem in maart 2018. In november 2018 wist hij het zeer gewilde ‘pillenpak’ van de 4 daagse Trachitol Trophy te bemachtigen. Het is Bart’s ambitie om nog zoveel mogelijk marathons te winnen en zich te verbeteren op natuurijs.

Naast schaatser is Bart de trotse vader van een dochter en een zoon en geeft hij les in het organiseren van sportevenementen aan het Cios in zijn woonplaats Heerenveen.

Bart heeft tijdens zijn sportcarrière al de nodige breuken opgelopen, die met metalen platen moesten worden gezet. Dit heeft hem binnen team Bouw en Techniek de bijnaam IJzeren Bart opgeleverd. De (hilarische) avonturen van IJzeren Bart zijn te volgen via Instagram.

Op het ijs is Bart te herkennen aan beennummer 91.