Daniel verslaat Hoolwerfjes en wint Sjoerd Huisman Bokaal

Foto: Hidde Muije

Daniel Niero heeft bij de Sjoerd Huisman Bokaal in Hoorn voor een verrassing gezorgd door de gebroeders Hoolwerf na 125 ronden te kloppen in de massaspurt. Het is de eerste overwinning voor de Italiaan in de Topdivisie van het marathonschaatsen. “Ik was er zo vaak zo dichtbij en nu pak ik hem.”

Al heel vaak was Daniel dichtbij de overwinning. Nadat hij in zijn vierde marathonwedstrijd ooit in 2016 al eens de snelste was bij de beloften, moest hij lang wachten tot hij ook bij de Topdivisie de handen in de lucht mocht steken. De afgelopen jaren probeerde hij het al in de kleuren van AB Vakwerk en AB Direct, voordat hij dit seizoen de overstap maakte naar OR Quest / Bouw & Techniek en zich meer op het marathonschaatsen ging richten. 

Ook dit seizoen stond hij al meerdere malen op het podium, maar nog niet op de hoogste trede. In Hoorn was het dan eindelijk zover. Hoewel Frank Vreugdenhil, Willem Hoolwerf en Gary Hekman een goede lead-out deden voor de broertjes Bart en Evert, zat Daniel al vroeg op de bagagedrager. “Ik zat er goed achter”, vertelde hij blij voor de camera. Tijdens de wedstrijd voelde ik me al heel goed, al kwamen Bart en Evert nog heel dichtbij. Meestal zijn zij sneller dan ik, maar misschien was vandaag niet hun dag.”

De beslissing van Daniel om dit jaar zijn focus te verleggen naar de marathon betaalde zich in Hoorn uit. “Vorig jaar deed ik zowel de World Cup als de marathon en was ik niet echt gefocust. Als ik dan bij de World Cup was, voelde ik me duizelig en moe. Dit jaar is dat helemaal tegenovergesteld en ben ik veel vrolijker.” De komende weken hoopt hij zijn podiumplaats in het algemeen klassement van de KPN Marathon Cup te behouden, evenals de witte trui voor het jongerenklassement. “Dat podium is echt een doel voor mij.”

Bron: schaatsen.nl

Interview

Uitslagen