Daniel Niero en Bart Mol laatste aanwinsten Or Quest Bouw & Techniek

Bart Mol en Daniel Niero zullen komend seizoen in de kleuren van Or Quest Bouw & Techniek op het ijs verschijnen. De kleine Italiaan maakt de overstap van AB Direct naar de rode brigade, terwijl Bart Mol overkomt van Team Vangnet, de opvangploeg van de KNSB. Met het aantrekken van de twee marathonschaatsers is de ploeg voor komend seizoen compleet.

Na een uiterst succesvolle winter met zes overwinningen op kunstijs verlieten ervaren mannen als Robert Post (Okay), Jordy Harink (Royal A-ware) en Remco Schouten (AB Vakwerk) de ploeg. Kars Jansman vertrok naar Jumbo-Visma voor een hernieuwd avontuur op de langebaan. Daarvoor in de plaats wist de ploeg reeds Marcel van HamMarco van der Tuin en Jeroen Janissen te verleiden tot een overstap. 

Met het aanblijven van Bart de Vries en Mats Stoltenborg was ploegleider Ron Neymann lange tijd nog op zoek naar een zesde rijder. Vrijdag maakte de ploeg bekend dat ze met Mol en Niero twee nieuwe rijders aan de selectie heeft toegevoegd. Niero, die momenteel actief is op het EK Inlineskaten in Pamplona, wist afgelopen seizoen in dienst van AB Direct eenmaal op het podium te rijden, tijdens de 13e KPN Marathon Cup in Dronten. Mol werd in 2018 tweede op de Alternatieve Elfstedentocht en brengt zo de nodige natuurijservaring met zich mee.

“Daniel is een mooie aanvulling op onze ploeg”, geeft Neymann aan. “We hebben een team met jongens die hard kunnen schaatsen, maar bij een eindsprint moeten we het toch vaak afleggen tegen een Hekman, Stroetinga of Den Hertog. Wij zochten na het vertrek van Robert Post nog iemand die snelheid in de ploeg brengt en Daniel is zeker iemand die dat kan. Ook Bart is een veelzijdige rijder die we absoluut goed bij de ploeg kunnen gebruiken.”

Bart Mol

Mol in de kleuren van Team Vangnet | Foto : Soenar Chamid

Met de komst van Niero heeft Neymann de ploeg voor de winter compleet, al zal zijn formatie niet iedere week met zes man op het ijs verschijnen. Naast de kuitbeenblessure van Janissen, waardoor hij zeker tot en met de jaarwisseling niet in actie kan komen, hebben de rijders ook nog ambities op de langebaan. Neymann: “Ik zeg altijd ‘we zijn een marathonploeg met een knipoog naar de langebaan’. We maken net niet de aansluiting bij de top, maar op de 5000 en 10.000 zitten we er dichtbij.”

Dat het onder leiding van Neymann succes kan opleveren, bewees Kars Jansman afgelopen seizoen. De jongeling maakte tijdens het World Cup kwalificatietoernooi indruk op de lange afstanden, ging het wereldbekercircuit in en dwong daarmee een contract bij Team Jumbo-Visma af. “Dat is zeker een compliment”, aldus Neymann. “Het is een aderlating voor je ploeg, maar uiteindelijk gaat het om de sporters. Stel Daniel plaatst zich voor de World Cups en het WK mass start, dan gaat hij daar gewoon heen.” Ook Mats Stoltenborg, Bart Mol en Marcel van Ham hebben zich in het verleden laten gelden op de langebaan.

Bron: schaatsen.nl