Bart de Vries op podium in Amsterdam

In Amsterdam heeft Evert Hoolwerf de Andantino Bokaal, de elfde etappe in de KPN Marathon cup, gewonnen. Hoolwerf won de sprint van een kopgroep van negen die in een spectaculaire finale nog ontsnapt was maar geen ronde voorsprong haalde. Op het podium werd Evert Hoolwerf geflankeerd door ploeggenoot Gary Hekman en Bart de Vries

Van de wedstrijd die lang op slot zat werd in de laatste twintig ronden met veel geweld van het slot geslagen. In een kwestie van minuten lag het peloton in drie kleine groepen verspreid over de baan. Dit gebeurde nadat eerst een grote groep los gekomen was die zelfs groter dan de tweede groep was. Toen die eerste grote groep weer brak namen Okay en AB Vakwerk het heft in handen. Okay was mee met Crispijn Ariëns en zag Sjoerd den Hertog afzakken om de groep weg te laten komen. AB Vakwerk was mee met Gary Hekman, Evert Hoolwerf en Frank Vreugdenhil en zij kregen de luxe steun van klassementsleider Bart Hoolwerf die zich ditmaal in dienst stelden van zijn ploeggenoten.

De kopgroep kon niet aansluiten bij het peloton maar ging wel strijden om de winst. Bart de Vries opende de finale met een solo-aanval maar het was Gary Hekman die De Vries inrekende. In de sprint die volgde kon Evert Hoolwerf voor het eerst dit seizoen zich de snelste tonen.  Gary Hekman kwam als tweede over de streep en Bart de Vries kwam, ondanks zijn late aanval, nog rap aan op de streep en klopte broer Bob de Vries  in de sprint om de derde plaats.

Bron: schaatspeloton.nl

Uitslag