Aanwezigheid sponsoren geen garantie voor winst

Vorig jaar kwam Mats Stoltenborg in Heerenveen, onder het toeziend oog van vele sponsoren, glorieus als winnaar over de finish. Afgelopen zaterdag zat er tijdens het sponsorevent bij de 4e marathon cup wedstrijd in Heerenveen helaas niet meer in dan een 6e plaats, op naam van Bart de Vries.

Net over de helft van de koers wist een kopgroep met daarbij alle grote ploegen weg te rijden uit het peloton. Bart de Vries (Or Quest Bouw & Techniek), Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans/Interfarms), Evert Hoolwerf (AB Vakwerk), Jorrit Bergsma (Royal A-ware), Kevin Hoekstra en Ronald Kruijer (beiden Bouwselect) waren de mannen die een voorsprong pakten.

De samenwerking in de kopgroep was niet bepaald optimaal. “Er werd niet echt gereden in de kopgroep, maar er werd helemaal niet gereden in peloton”, aldus de latere winnaar Jorrit Bergsma. Mede dankzij Marcel van Ham en Mart Bruggink werd uiteindelijk toch de aansluiting gemaakt en de ronde voorsprong veiliggesteld. Vervolgens ging de kopgroep van zes de finale in, waarbij dus ook Bart de Vries. Jorrit Bergsma bleek uiteindelijk de sterkste, hij ging er met de winst vandoor.

Uitslag